Ilmastointihuollot

10.04.2023

Kesän lähestyessä tulee taas jälleen ajankohtaiseksi auton ilmastoinnin toimivuus. Auton ilmastointi on tärkeää huollattaa säännöllisesti, parin vuoden välein, jotta jäähdytystehot pysyvät yllä. Mikäli kylmäaineen määrä pääsee laskemaan liian alas, riskinä on laitteiston rikkoutuminen. 

Kun on aika huoltaa ilmastointilaite

Ilmastointilaite on suljettu järjestelmä, mutta kylmäainetta pääsee kuitenkin pois noin 10%-vuositahdilla. Vaara järjestelmän rikkoutumiselle alkaa nousta, mikäli järjestelmästä on päässyt katoamaan kolmasosa kylmäaineesta. Merkkejä ilmastointihuoltotarpeesta on ilmastoinnin heikentynyt teho joko viilentämisessä tai puhallusvoimassa. Mikäli huomaat tehohäviötä ilmastoinnissa, tai merkkejä, jotka viittaavat kylmäaineen vähyyteen, kannattaa ilmastoinnin käyttöä välttää, kunnes ilmastointi on huollettu. Tämä pätee kaikkiin kylmäainejärjestelmiin.

Ilmastointihuolto sisältää: 

  • Ilmastoinnin käyttöhihnan kunnon tarkastus
  • Jäähdyttimen ja lauhduttimen puhtauden tarkastus.
  • Ilmastoinnin toiminnan tarkastus
  • Kylmäaineen määrän tarkastus.
  • Järjestelmän kosteuden poisto ja tiiveyden tarkastus alipaineella.
  • Kylmäaineen R134a TAI R1234yf käsittelyssä poistuneen öljyn lisäys. 
  • -UV- vuodonetsintäaineen lisäyksen R134A järjestelmiin
  • Erillinen koeponnistus ( mikäli järjestelmä on tyhjä tai lähes tyhjä )
  • Lopputarkastus

Kylmäaineet ja öljy EI sis. hintaan. HUOM! HYBRIDIT / SÄHKÖAUTOT VAATIVAT ERIKOISÖLJYN!

Uusi ympäristöystävällisempi kylmäaine nostaa ilmastointihuollon hintaa. 

Ilmastointihuoltojen hinnat ovat nousseet johtuen EU:n linjauksesta korvata vanha, ympäristölle haitallinen R134a-kylmäaine ympäristöystävällisemmällä R1234yf-kylmäaineella. Uusi kylmäaine on ympäristöystävällisempi, mutta myös huomattavasti kalliimpi ja vaatii erilaisen huoltolaitteiston. Vaikka uuden kylmäaineen ympäristöhaitat ovat vanhaan verrattuna marginaaliset, sen hinta on noin 20 kertainen. Uuden kylmäaineen paloherkkyys on myös syy siihen, että ilmastointihuolto joudutaan tekemään eri laitteella kuin vanhan kylmäaineen huolto. Uusiin laitteisiin investointi on myös vaikuttanut huoltamoiden ilmastointihuoltojen hintoihin. 

Ilmastointihuollon yhteydessä on myös mahdollista hoitaa ilmastointijärjestelmän desinfiointi ja raikastus, joka poistaa epämiellyttävät hajut sekä epäpuhtaudet, kuten bakteerit ja homeen.

Varaa aika ilmastointihuoltoon ja nauti tulevan kesän ajomukavuudesta. Määraäaikaishuollon yhteydessä ilmastointihuollon hinnasta -15%.

Kylmäaineen hinta ei sisälly ilmastointihuollon hintaan vaan lisätään aina erikseen. 

Varaa aika tai kysy lisää puhelimitse soittamalla tai tekstiviestillä: 

050 556 9641, tai laita sähköpostia autohuolto@k2h.fi